Så skapar du Ingrids snöiga julgranskaka
Ingrid Söderberg i Mölle vet hur man förvandlar mjuk pepparkaka till en snöig julgranskaka.
Det här behöver du:
100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött ingefära
1 tsk stötta kryddnejlikor
2 tsk stött kanel
Så här gör du:
Lägg ett smörpapper i botten av en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt smör och filmjölk. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och blanda i smeten. Häll degen i långpannan och grädda i 15 minuter.
Tillverka sexuddiga stjärnor i olika storlekar. Du behöver sju stycken. Skär ut dem ur den gräddade pepparkakan. Stapla stjärnorna ovanpå varandra. Sikta florsocker över och du har en snöig julgranskaka till kaffebordet eller som dekoration.